Contact  |     
 
Cairn Terriers

De Cairn Terrier is een kleine, vrolijke, dappere hond die als geen ander je hoofd op hol kan brengen. Hij probeert het iedereen naar de zin te maken. En meestal met succes! Zelfs bij mensen die zeggen dat ze niet van honden houden, maakt hij een onuitwisbare indruk en zorgt meestal voor een lach op hun gezicht..

Het is een Terrier in hart en nieren, dat wil zeggen dat hij energiek, ondernemend en slim is. De Cairn is geen hond die de hele dag op de bank wil liggen. Samen de natuur ontdekken, zwemmen, spelen, achterop de fiets, varen, niets is hem te dol. Ook is het een eerste klas jager. Vol energie en overgave jaagt hij op mollen, veldmuizen, vogels en alles wat maar beweegt tijdens zo’n fijne wandeling in de natuur.De Cairn is een ideale hond voor zowel kleine en grote kinderen. Hij is klein, grappig, zit vol energie en vindt alle spelletjes leuk. Wel moeten kinderen leren hoe ze zich tegenover hun nieuwe huisgenoot moeten gedragen en hoe ze met hem moeten omgaan, vooral als het een pup is. Zorg er dus voor dat er vooral in het begin toezicht gehouden wordt door een volwassene. Een Cairn is namelijk geen speelgoed!

...


De Cairn is van nature erg leergierig, daarom is het voor hem en zijn baasjes erg fijn om bijvoorbeeld aan behendigheid, flyball of een andere tak van hondensport te doen. Het is wel raadzaam om eerst een puppycursus te volgen. Ook  daarna is het volgen van een  Elementaire Gehoorzaamheidscursus geen overbodige luxe. Cairns staan er namelijk om bekend dat ze vaak doen waar ze zelf zin in hebben, loslopen langs de openbare weg is daarom ook sterk af te raden!


.. ...

Cairn reuen en - teven verschillen niet alleen in karakter maar ook in uiterlijk van elkaar. De Cairn reu is aanhankelijker, dominanter en heeft een overvloediger vacht. De Cairn teef daarentegen is meestal wat vinniger en uiteraard kleiner van stuk. Voor het goed opvoeden van een Cairn Terrier is veel tijd, energie en geduld nodig. Als een Cairn pup vanaf het eerste moment consequent en eerlijk wordt opgevoed, zal hij uitgroeien tot een geweldige kameraad voor het hele gezin! 
 

Het is niet toegestaan om zonder toestemming teksten en foto's te kopiëren en/of te gebruiken. © G. Dik

Made by
Iegje Design © 2012
Irene Willeboordse

 
Vecchia Amore