Contact  |     
 
 


Happy 2018


Teppanyaki

Ook dit jaar hebben we oudjaarsavond heerlijk gegrild op de Teppanyaki plaat. Dat doen we meestal om de tijd van zo een lange avond te doden. Lycka en Dani mochten gezellig nog even bij ons zitten en hebben zich keurig gedragen. De 'Pawsecco' vonden ze echt heerlijk!

Wat heerlijk dat er in Frankrijk amper vuurwerk wordt afgestoken, wij hebben zelfs om 0.00 uur niks gehoord. De Cairntjes waren zoals te zien is op de collage super relaxed en dat is met name voor Lycka die echt heel bang voor vuurwerk is helemaal super.


Thanks mommy

Toen we na een hele speciale oudejaarsdag weer thuis waren kreeg ik van Dani eerst een lading kusjes. Iets wat Rhana ook altijd doet als ze een topdag heeft gehad. Het lijkt dan net of ze wil zeggen: Dankjewel voor de fijne dag! Zo grappig laughing


Wandelen en peddelen

Nadat we de stuwdam hadden bekeken zijn we met de Cairntjes rond het meer gaan wandelen. Zoals jullie kunnen zien op de vele foto's hebben we het erg naar onze zin gehad. Het was ook echt super mooi weer!
Lac de Pannecière

In de Morvan zijn veel waterwerken zoals stuwmeren en- dammen. Eén van deze stuwmeren is het Lac de Pannecière.

Het is het grootste meer van de Morvan ( 520 Ha ) met een lengte van 7,5 kilometer. Het meer behoort tot één van de 4 schoonste meren van Frankrijk.

In het stuwmeer is een stuwdam, de barrage is maar liefst 340 meter lang en 50 meter hoog. Het meer is nog steeds zeer wild en ongerepter dan het Lac des Settons. De ligging is prachtig tussen beboste heuvels.Er loopt een weg om het meer die ook over de stuwdam gaat.

Het stuwmeer wordt gebruikt voor het opwekken van elektriciteit en om het waterpeil te regelen in de rivieren Yonne en Seine zodat de kades in Parijs niet overstromen. Daarnaast wordt ook water geleverd aan het Canal du Nivernais.
Uiteraard wordt het meer van Pannecière tevens gebruikt voor toerisme.
Parc Naturel Régional du Morvan

Vandaag hebben we een mooie rondrit gemaakt door de Morvan. De betekenis van Morvan is afgeleid van het Keltische Mar (zwart) en Vand (gebergte). Het is een bergachtig gebied dat ligt in Bourgogne-Franche-Comté. De Morvan is een middelgebergte, dat eigenlijk een uitloper is van het Centraal Massief. De steensoort die in de bodem het meeste voorkomt is graniet. Sinds 1970 heeft het status als regionaal natuurpark.


La Maison Du Père Patin

Na ruim 950 km zijn we aangekomen in ons vakantiehuisje 'La Maison Du Père Patin in Isenay (Fr). Zo een knus klein 2 persoons huisje, de eerste indruk is echt geweldig!

Ook binnen is het erg gezellig en sfeervol, hier gaan we ons wel vermaken de komende week. Weg van het vuurwerk in ons koude kikkerlandje!
Alvin et les Chipmuncks

Aaaaaaah mams mag ik nog even naar Alvin kijken voordat ik naar bed moet? Oké kleine meid, eventjes dan laughing laughing laughingLet's Go!!

Vanmorgen zijn we rond 10.15 uur vertrokken. De Cairntjes lagen heerlijk te slapen in hun benches. Ze waren zo braaf dat we ze alleen nog hoorden snurken!
Na ruim 450km zijn we aangekomen bij het hotel in Lens. Lycka en Dani vinden het allemaal reuze spannend en genieten met volle teugen. Prachtig om ze te zien jumpen op het grote bed!

Routeplanner

Dani helpt mee met het uitstippelen van de route naar onze vakantiebestemming smile


Kerstkaarten

Op de foto's zie je de gehele collectie foto kerstkaarten die we vanaf 1996 hebben verstuurd. De jaren die ontbreken waren we te druk met verbouwen om kaarten te versturen wink

Evy vertelt.........

Ons vriendinnetje Evy hoopt dat jullie dit eventjes goed lezen voordat jullie je geduld verliezen en domme dingen gaan doen.......


Me and my Hammie


Christmas gifts

De meiden zijn weer schandalig verwend met Kerst! Maar zoals wij altijd zeggen: Beter verwend dan verwaarloosd wink
Lycka en Dani's buit.
Rhana was zoals jullie kunnen zien ook erg blij met haar nieuwe mand en snuffelmat!
Buon NataleJust in time

Het beeldje dat ik in Engeland heb besteld is net voor kerst aangekomen. We zijn erg blij met deze kleine Lycka.....


Santa Claus


Libby en Rossi

De kerstgroet van Rossi en zijn familie is ook erg leuk!

Kerstgroet smile

Deze leuke kerstgroet kregen we van Buddy en zijn familie. Het is voor de Cairntjes te hopen dat er nog een beetje sneeuw valt deze winter want je ziet ze genieten.........


Verklede Cairns

Rossi en Boyke zijn allebei in kerststemming laughingRossiBoyke


<< Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 Volgende >>

Content Management Powered by CuteNews

 
 

Het is niet toegestaan om zonder toestemming teksten en foto's te kopiëren en/of te gebruiken. © G. Dik

Made by
Iegje Design © 2012
Irene Willeboordse

 
Vecchia Amore