Contact  |     
 
 


Restyling

Aangezien kleine meisjes groot worden is het de hoogste tijd om de ren uit de kamer te verbannen. Het is even wennen maar we hebben eindelijk onze kamer terug!


De drie Terrier Koningen

Vandaag is het 6 januari, oftewel 3 Koningen. Op het internet kwam ik deze leuke print tegen. Westie Caspar, Schotje Balthasar en Cairntje Melchior smile


Ik heb mijn wagen vol geladen laughing

Inpakken en wegwezen want dan zijn we nog ruim op tijd voor de eerste aflevering van de Dakar: Doei Doei!


St.Niklaas

Nadat we hadden ingecheckt bij het hotel zijn we eerst even gaan relaxen op onze kamer. Onder het genot van een lekker Belgisch biertje, twee spelende Cairntjes en het EK schaatsen op tv was het super vertoeven.

Toen we een restaurantje gingen zoeken kwamen we langs zoveel mooie gebouwen met prachtige kerstverlichting dat ik het niet kon laten om er een aantal vast te leggen wink

Na even te hebben gezocht kwamen we terecht bij Grieks restaurant Kavala waar we heerlijk gegeten hebben.

Om 20.30 uur gingen we nog even kijken bij de IJspiste op de Grote Markt in de stad, daar bleek ook een soort van Skihut naast te zitten waar we gezellig samen nog een biertje zijn gaan drinken. Toen we net ons eerste 'pintje' leeg hadden klonk er ineens "Hooggeëerd publiek" uit de luidsprekers. En ja hoor daar kwamen de artiesten van vanavond het podium op. Tjonge wat hebben we gelachen om die gekke mannen in hun jurken. Prachtig hoe ze de hut plat 'zongen', de sfeer zat er goed in! Nadat we (ik) nog een aantal liedjes hadden meegezongen zijn we terug gegaan naar onze Cairn meisjes. Zo een super afsluiting van een geweldige week hadden we nooit verwacht laughing

Joepie, daar is ie weer smile


Bourgogne

Vanmorgen zijn we om 8.45 uur vertrokken vanuit ons schattige huisje in het mooie Bourgogne. We hebben genoten van de rust en elkaar en komen zeker nog een keer terug!
Even de pootjes strekken. Nog 200 km dan zijn we bij het hotel......


Laatste avondje

Lycka controleert nog één keer het haardhout voordat we het in de brand steken. Onze laatste avond met een heerlijk Frans wijntje is aangebroken......... Santé

Canal du Nivernais

Het Canal du Nivernais verbindt het Loirebekken met de Yonne in het Seinebekken. Het is 180 km lang vanaf Saint-Léger-des-Vignes in het zuiden van het departement Nièvre tot Auxerre in het hart van het departement Yonne. Beide departementen horen bij de regio Bourgondië. Het kanaal bevat 110 sluizen: 32 aan de Loire-kant en 78 aan de Seine-kant. Oorspronkelijk aangelegd om hout voor verwarming vlottend aan te voeren naar de Parijse regio, werd het vrij snel een economische motor voor de streek en een transportweg voor onder andere wijn, granen, steenkool en kalksteen. Clamecy was daarbij een draaischijf. Tegenwoordig mag het kanaal enkel nog voor de pleziervaart gebruikt worden. Het behoort tot de mooiste kanalen van Europa.De bouw begon in 1784 met het graven van de 758 meter lange Tunnel van La Collancelle, met aan de ene zijde de vijvers van Vaux en Baye als watervoorraad en aan de andere zijde een sluizencomplex met 16 trappen. Het kanaal was geheel voltooid in 1843.

Bron: Wikipedia


Deze foto's heb ik gemaakt bij het sluisje nabij Isenay, het 'gehucht' waar we verblijven wink


Decize

Het vestingstadje Decize, gelegen op een rotseiland in de Loire op een kruising van vaarwegen, heeft zijn bezoekers een rijk erfgoed te bieden. Zoals de torens van de stadsmuur, overblijfselen van de middeleeuwse vesting, het mooie "Promenade des Halles", een lange weg onder prachtige platanen en lindebomen; de ruïnes van het voormalige kasteel van de graven van Nevers; de klokkentoren "tour de l'Horloge", versierd met een standbeeld van de forensische arts Guy Coquille; en de Saint-Aré kerk, met een koor uit de 11de eeuw en een Merovingische grafkamer uit de 7de eeuw.
Lac des Settons

Het Lac des Settons is een stuwmeer in de loop van de Franse rivier de Cure in het hart van de Morvan, in Bourgondië. Het meer is zeer visrijk met onder andere karper, snoek, forel en diverse witvis. Het meer is zeer goed met de auto te benaderen, er zijn geen steile hellingen en een bootje is eenvoudig te water te laten. Aan de oevers van het meer zijn diverse rustige en eenvoudige campings.Het meer ligt op een hoogte van 586 meter, heeft een oppervlakte 367 hectare en een gemiddelde diepte van 6 meter. Het bekken bevat zo'n 19,5 miljoen m³ water. Het hoogste punt in de Morvan is Haut-Folin op 901 meter. De stuw, bestaande uit graniet, is in 1858 in gebruik gesteld door Napoleon III en is een van de oudste stuwen van Frankrijk.
Al in achttiende eeuw werd gezocht naar mogelijkheden voor houttransport (voornamelijk gebruikt als brandstof) naar Parijs via toelopende rivieren; maar pas halverwege de negentiende eeuw werden de plannen geconcretiseerd. Na de bouw van de dam vulde het stuwmeer zich en verdween veel bebouwing onder water. Om de tien jaar werd onderhoud aan de dam gepleegd, waartoe men het meer in het najaar liet leeglopen. In de jaren twintig van de vorige eeuw verloor het meer, wegens het gebruik van kolen als brandstof, zijn primaire functie en werd er jarenlang niet naar omgekeken. Wel kreeg het meer in 1936 een historische status toegewezen.In de jaren vijftig van de vorige eeuw kreeg het meer een recreatieve functie; in 1956 werd de eerste camping geopend. Sindsdien is de populariteit van het meer enorm gegroeid.

Bron: Wikipedia

Nièvre

Vandaag hebben we samen een mooie rondrit gemaakt. Ik heb een serie foto's gemaakt die ik graag met jullie wil delen.

De Dragne is een Franse rivier die stroomt in het departement Nièvre. Het is een zijrivier van de Aron op de linkeroever en dus ook een zijrivier van de Loire.De lengte van de rivier is 30,2 km. De Dragne is ontstaan op het grondgebied van de stad Villapourçon in het regionale natuurpark van de Morvan. Het mondt uit in de Aron in Vandenesse, ongeveer tien kilometer stroomopwaarts (noordoostelijk) van Cercy-la-Tour en acht kilometer ten westen van Saint-Honoré-les-Bains


Onderweg kwamen we door het dorpje Vandenesse waar het gelijknamige kasteel staat. Het kasteel staat op privéterrein, dus eigenlijk kun je er niet heel dichtbij komen. Ik zeg 'eigenlijk' want mijn privéchauffeur reed zo de lange oprijlaan op om daar even te keren wink Tja en dan ben ik natuurlijk de minste niet om het geheel eventjes heel snel vast te leggen smile

Chateau Vandenesse is gebouwd in 1386 en werd aan het einde van de 15e eeuw door de familie Chabannes verworven. Het kasteel in de kleine vallei van de Dragne werd zwaar beschadigd tijdens de strijd tussen Lodewijk XI en Karel de Stoute, en tijdens de godsdienstoorlogen.
In 1572 ging het kasteel over naar Jean Olivier, vervolgens naar de familie van Bois de Fienne in 1610, en in 1883 tot Henri de Mérode.

We vervolgen onze route en komen uit in het op dit moment vrij rustig, zeg maar gerust uitgestorven kuuroord Saint-Honoré-les-Bains. Het enige wat we er hebben kunnen bezichtigen was de kerk die midden in het stadje staat. Uiteraard heb ik net als bij al mijn bezoekjes aan een kerk ook weer kaarsjes gebrand.

Paroisse de Saint -Honoré-les-Bains is een romaanse kerk werd voor het eerst gebouwd in het begin van de twaalfde eeuw, het diende als een kapel in de priorij. In 1569 verbranden de Hugenoten het! Herbouwd in 1601 identiek, het is gerenoveerd in 1870 om te vergroten.De huidige klokkentoren dateert uit 1907 en het beeld van de maagd - geplaatst boven de veranda - uit de jaren 1952-1953.

Na zo een tocht is het heerlijk om weer thuis te komen en te knuffelen met twee uitgeslapen Cairntjes


Impression

Wat is het hier toch heerlijk vertoeven zeg! Zo fijn om 's morgens een wandeling te maken en echt niemand tegen te komen. En dan dat grappige 'Hans en Grietje' huisje met dat schattige bruggetje ervoor.Ik kan er geen genoeg van krijgen wink

Om te laten zien hoe knus het Bourgondische huisje 'Maison Du Père Patin' er van binnen uitziet heb ik deze collage gemaakt.


Lac de Chamboux

Vandaag zijn we naar Lac de Chamboux geweest. We hebben daar nog net voordat het begon te regenen een wandeling kunnen maken met de Cairntjes.

Lac de Chamboux is een kunstmatig meer van ongeveer 75 ha gelegen in de Morvan, in het departement Côte-d'Or. Het is gebouwd in 1985 en het is de nieuwste van de "zes grote meren" van de Morvan. Het meer dient als reserve voor drinkwater.Lac de Chamboux bestaat uit 3 waterlichamen die van elkaar gescheiden zijn door dijken en die zich uitstrekken over de territoria van de steden Champeau-en-Morvan en Saint-Martin-de-la-Mer.
Happy 2018


Teppanyaki

Ook dit jaar hebben we oudjaarsavond heerlijk gegrild op de Teppanyaki plaat. Dat doen we meestal om de tijd van zo een lange avond te doden. Lycka en Dani mochten gezellig nog even bij ons zitten en hebben zich keurig gedragen. De 'Pawsecco' vonden ze echt heerlijk!

Wat heerlijk dat er in Frankrijk amper vuurwerk wordt afgestoken, wij hebben zelfs om 0.00 uur niks gehoord. De Cairntjes waren zoals te zien is op de collage super relaxed en dat is met name voor Lycka die echt heel bang voor vuurwerk is helemaal super.


Thanks mommy

Toen we na een hele speciale oudejaarsdag weer thuis waren kreeg ik van Dani eerst een lading kusjes. Iets wat Rhana ook altijd doet als ze een topdag heeft gehad. Het lijkt dan net of ze wil zeggen: Dankjewel voor de fijne dag! Zo grappig laughing


Wandelen en peddelen

Nadat we de stuwdam hadden bekeken zijn we met de Cairntjes rond het meer gaan wandelen. Zoals jullie kunnen zien op de vele foto's hebben we het erg naar onze zin gehad. Het was ook echt super mooi weer!
Lac de Pannecière

In de Morvan zijn veel waterwerken zoals stuwmeren en- dammen. Eén van deze stuwmeren is het Lac de Pannecière.

Het is het grootste meer van de Morvan ( 520 Ha ) met een lengte van 7,5 kilometer. Het meer behoort tot één van de 4 schoonste meren van Frankrijk.

In het stuwmeer is een stuwdam, de barrage is maar liefst 340 meter lang en 50 meter hoog. Het meer is nog steeds zeer wild en ongerepter dan het Lac des Settons. De ligging is prachtig tussen beboste heuvels.Er loopt een weg om het meer die ook over de stuwdam gaat.

Het stuwmeer wordt gebruikt voor het opwekken van elektriciteit en om het waterpeil te regelen in de rivieren Yonne en Seine zodat de kades in Parijs niet overstromen. Daarnaast wordt ook water geleverd aan het Canal du Nivernais.
Uiteraard wordt het meer van Pannecière tevens gebruikt voor toerisme.
Parc Naturel Régional du Morvan

Vandaag hebben we een mooie rondrit gemaakt door de Morvan. De betekenis van Morvan is afgeleid van het Keltische Mar (zwart) en Vand (gebergte). Het is een bergachtig gebied dat ligt in Bourgogne-Franche-Comté. De Morvan is een middelgebergte, dat eigenlijk een uitloper is van het Centraal Massief. De steensoort die in de bodem het meeste voorkomt is graniet. Sinds 1970 heeft het status als regionaal natuurpark.


La Maison Du Père Patin

Na ruim 950 km zijn we aangekomen in ons vakantiehuisje 'La Maison Du Père Patin in Isenay (Fr). Zo een knus klein 2 persoons huisje, de eerste indruk is echt geweldig!

Ook binnen is het erg gezellig en sfeervol, hier gaan we ons wel vermaken de komende week. Weg van het vuurwerk in ons koude kikkerlandje!
Alvin et les Chipmuncks

Aaaaaaah mams mag ik nog even naar Alvin kijken voordat ik naar bed moet? Oké kleine meid, eventjes dan laughing laughing laughing

<< Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 Volgende >>

Content Management Powered by CuteNews

 
 

Het is niet toegestaan om zonder toestemming teksten en foto's te kopiëren en/of te gebruiken. © G. Dik

Made by
Iegje Design © 2012
Irene Willeboordse

 
Vecchia Amore