Contact  |     
 
 


Johan en Gucci

Hier kan ik zo vrolijk van worden, wat is Gucci toch ook een heerlijk Cairntje....






Soep, vlees en pudding!

In het kader van soep, vlees en pudding is hier: Lyck, bier en pinda's laughing






Village de Limeuil

Limeuil is een gemeente bij de samenloop van de rivieren Dordogne en Vézère. Op de foto vanaf het uitkijkpunt bovenop de heuvel is deze samenloop goed te zien. Wij hebben Lycka en Dani er even laten zwemmen en dat werd erg gewaardeerd door onze kleine meisjes!




































Happy Birthday Rhaantje!

Lieve kleine Rhaantje vandaag is het jou 8e verjaardag. Gefeliciteerd en een hele dikke knuffel van ons hier in Frankrijk. Cadeautje is onderweg hoor liefie wink






Canal de Lalinde

Zondag 3 september hebben we een rondrit gemaakt langs het kanaal van Lalinde, uiteraard heb ik tijdens enkele stops foto's gemaakt.


Het Kanaal van Lalinde is een vijftien kilometer lang afleidingskanaal van de Dordogne, aangelegd om een aantal voor de scheepvaart gevaarlijke stroomversnellingen te omzeilen.

Vanaf de meander bij Trémolat tot Bergerac, werd de scheepvaart op de Dordogne moeilijk door de beruchte stroomversnellingen van Grand Thoret (tussen La Guillou et Lalinde), Gratusse (stroomafwaarts van Lalinde) en Gratussou. Daarom werd in 1837 beslist om parallel aan de rivier een afleidingskanaal te bouwen.

De werken werden opgestart in 1838 en het kanaal werd opengesteld voor de scheepvaart in 1843. Het kanaal loopt van Mauzac tot Tuilières (gemeente Mouleydier) en telt drie enkelvoudige sluizen (Mauzac, Lalinde en Borie-Basse) en aan het eind twee drievoudige sluizen. Een aantal van de opmerkelijkste bouwwerken op het kanaal zijn opgenomen op de lijst van beschermde monumenten.

Het kanaal wordt gevoed met rivierwater dat bij de stuw van Mauzac via een aquaduct wordt aangevoerd. De sluizen en het kanaal kon schepen aan van maximaal 29 bij 6 meter en werd tot bij het begin van de Tweede Wereldoorlog gebruikt door de beroepsscheepvaart. Ondertussen was de Dordogne stroomopwaarts van Saint-Pierre-d'Eyraud in 1926 al geschrapt als bevaarbare waterweg, wat inhield dat de overheid niet langer voorzag in het onderhoud van het kanaal en de verschillende installaties. Per decreet wordt het kanaal in 1992 door het ministerie van transport afgestaan aan het Syndicat intercommunal du canal de Lalinde. Na de bouw van een aantal pontons en voetgangersbruggen (gefinancierd door de vijf aanliggende gemeenten) wordt een sectie van vier kilometer door de overheid terug bevaarbaar verklaard.

Bron: Wikipedia


















Saint- Capraise- de- Lalinde











Escalier de Tuilères


















Onze lieve mamsie





Sarlat-la-Canéda

Sarlat-la-Canéda is een plaats in het departement Dordogne in de regio Aquitanië. De plaats ligt in de Périgord Noir.

In het oude stadsgedeelte bevinden zich diverse middeleeuwse huizen, knusse straatjes en de kathedraal 'Saint-Sacerdos de Sarlat' waarvan enkele foto's in de collage....

Kathedraal 'Saint-Sacerdos de Sarlat'








De markt die iedere woensdag en zaterdag op de Place du Marché-aux-Obies wordt gehouden biedt typische streekproducten.

Een kleine impressie van de streekproducten op de markt in Sarlat....





Waar denkt ze aan......






Wandelen langs de Vézère

Vanaf de camping hebben we een wandeling langs de rivier gemaakt. Omdat Dani natuurlijk nog niet zo een heel eind mag wandelen hebben we de route van 4km ingekort zodat het voor haar ook goed te doen was.

De Vézère is een 211 km lange rivier in het zuidwesten van Frankrijk. Het is een belangrijke zijrivier aan de rivier de Dordogne. De bron is in het noordwestelijke deel van het verhoogde plateau, bekend als het Massif Central.

Het stroomt zuidwest door de volgende départementen en steden: Corrèze: Pérols-sur-Vézère, Bugeat, Uzerche, Vigeois enBrive-la-Gaillarde. Dordogne: Montignac, Terrasson-Lavilledieu, Les Eyzies-de-Tayac-Sireuil en Le Bugue






































Eerst 'smoren' en dan zoenen

Net als mama Lycka doet ook Dani aan het zogenaamde 'smoren'. En als er genoeg 'gesmoord' is mag er gezoend worden wink





Le Jardin

In 2017 is er op de camping gestart met de aanleg van een kruidentuin. Campinggasten mogen de kruiden uit deze tuin plukken en gebruiken voor het bereiden van hun maaltijden. Op de foto's is goed te zien hoe mooi 'Le Jardin' is aangelegd.....






























Papillon

Dit is één van de vele prachtige kunstwerken van metaal die we tegen kwamen in Domme.





Domme

Domme is een gemeente in het Franse departement Dordogne. Het is een oud stadje met een ommuurde vesting, boven op een berg langs de rivier de Dordogne. Het ligt in de streek Périgord Noir in Frankrijk, aan de grens met departement Lot.

Het is een bastide die in 1281 door koning Filips de Stoute werd gesticht. Het heeft nog een groot deel van zijn stadsmuren met drie stadspoorten. Bastides hebben veelal een regelmatige plattegrond. Door de ligging op de Mont-de-Domme, op ongeveer 150 m boven de rivier de Dordogne, is de plattegrond bij Domme onregelmatig van vorm. Tot in de zeventiende eeuw was het een welvarende stad. Juist door het verdwijnen van de welvaart heeft Domme zijn historische karakter behouden.

Bron: Wikipedia























































La Roque-Gageac



Op de route richting Domme kwamen we langs een prachtig dorp genaamd La Roque Gageac. Het is volgens zeggen één van de mooiste dorpen van Frankrijk. La Roque-Gageac ligt in een prachtige positie aan de noordoever van de rivier de Dordogne ondersteund door een steile heuvel / klif. Aan niets is te zien dat er in de afgelopen 300 jaar veel is veranderd. Het ligt ongeveer 8 km van de historische stad Sarlat. Uiteraard zijn we even gestopt om foto's te maken en souvenirs te kopen.....





















Campinglife 2.0

Dani geniet samen met haar grote vriend van het ligbed.........





And the winner is........

Vanaf 23 augustus kon er meegedaan worden aan deze actie. Johanna plaatste een foto onder het bericht, heeft de facebook pagina van Beestenspul geliked en won het pakket voor de kleine hond. Gefeliciteerd!!






Vanaf vandaag geven wij u de kans om dit mooie pakket te winnen!! In totaal geven wij 4 pakketten weg (kleine, middelgroot en grote hond en voor de kat), deze week starten we met een super mooi pakket, geschikt voor de KLEINE hond. Het pakket heeft een waarde van € 50,00 en bevat het volgende:

- Drybed giraf print, 75 x 50 cm
- Canex mini adult, 3 kg.
- Voerbak
- Zachte rundvleesrondjes in koker
- Knuffel olifant
- Knuffel Kikker
- Amiquitos hele ansjovis
- Play Strong mini
- Critter speeltje
- Rubberen Dental toy
- Combi Borstel
- Buffelhuid schoentje
- Munchy staafjes
- Raw Hide kauwbot

Wat vragen wij van u...

Like onze Facebookpagina en dit bericht!! Delen is lief en plaats in de reacties een leuke vakantiefoto van u en uw kleine viervoeter.




De winnende foto met Harley,Ginger en hun familie in Normandië




Jump!

Onze Lycka is een echte waterrat. Ze duikt dan ook met gemak vanaf een rots de rivier in. Prachtig om haar ze te zien jumpen en op te vangen!









Montignac

Montignac is een mooi stadje. Het heeft een fraai markpleintje en wat leuke straatjes en restaurantjes aan de Vézère. We hebben er heerlijk langs het water gewandeld, geshopt in de leuk kleine souvenirs winkeltjes en een terrasje gepikt. Een echte aanrader dus wink





Ons 'dorp' smile

De twee mega plekken die we naast elkaar hebben zijn zo groot dat het bijna een dorp lijkt. Heerlijk zoveel ruimte om ons heen!






Dordogne

Zondag 28 augustus zijn we na drie rustige dagen reizen veilig aangekomen op onze eind bestemming in de Dordogne. Op camping Le Paradis in St.Leon sur Vézère zullen we de komende weken gaan genieten van onze welverdiende vakantie. Dat de camping zijn naam eer aandoet is te zien op de volgende foto's, het is hier een waar bloemenparadijs, prachtig!






























<< Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 Volgende >>

Content Management Powered by CuteNews

 
 

Het is niet toegestaan om zonder toestemming teksten en foto's te kopiëren en/of te gebruiken. © G. Dik

Made by
Iegje Design © 2012
Irene Willeboordse

 
Vecchia Amore