Contact  |     
 
 


Cairn Terrier Knowledge


Stokkum

Het is vandaag 13 september en we zijn vanmiddag om 12.45 uur aangekomen op de laatste camping van deze vakantie. We hebben twee hele mooie plekjes naast elkaar, het weer is top en de omgeving super. Wat wil een mens nog meer smileTerwijl de mannen ieder hun eigen gang gingen hebben Nicole en ik samen Kasteel Huis Bergh bezichtigd. Echt prachtig!
Mechteld ten HamSint Pancratiuskerk

Sint Pancratiuskerk te 's-Heerenberg, gelegen in de Gelderse gemeente Montferland is een van de twee rooms-katholieke kerken van 's-Heerenberg. De Pancratiuskerk is gelegen in het centrum van 's-Heerenberg, nabij Huis Bergh. De kerk is in gebouwd in de periode 1895-1897.

Terwijl wij aan het cultuursnuiven waren heeft Johan heerlijk met Dani door het Bergherbos gewandeld.Joepie!!! Mams is terug!!
The making off... Zo worden er Cairn foto's gemaakt 😁😂

Eindresultaat winkGucci


LyckaDolceGucci & HugoHugoDani


Aan het einde van deze prachtige dag zijn we heerlijk wezen eten bij 't Klaphek in Stokkum. Een aanrader op loopafstand van de camping!

Vandaag is het 14 september, de allerlaatste dag van onze vakantie. We beginnen de dag met het vieren van Dolce haar 9e verjaardag. Gefeliciteerd kleine lieve Dollie smile

Nadat de cadeautjes uitgepakt waren hebben we samen heerlijk ontbeten.

Na het ontbijt hebben we de boel opgeruimd en de luifeltjes onder toeziend oog van de Cairntjes ingerold.Klaar voor vertrek...…. crying crying crying

En dan gaan we toch echt ieder een andere kant op 😔 Na ruim 3 weken samenzijn is onze vakantie echt voorbij.
Lieve Kees en Nicole, dank jullie wel voor deze prachtige vakantie. Onze 5e op rij was er 1 met een gouden jubileum randje 🥰🥰🥰🥰🐕🐕🐕🐕🐕 Tot heel gauw ❤Na 175 km rijden zijn we veilig thuis aangekomen. Er stonden bloemen van Lijon, Johanna en de kinderen op ons te wachten, zo leuk!

We hadden heel weinig puf maar toch hebben we onze souvenirs uit Italië tevoorschijn getoverd uit de sleurhut smile

Ik denk niet dat we ze nog horen...…… wink


On the road again......

Goedemorgen allemaal..... Twee bakjes eten s.v.p. smile


Hartelijk Gefeliciteerd met je verjaardag Nicole! Vanavond drinken we er een aantal op!

Vanmorgen zijn we tegen 9.00 uur vertrokken naar onze eerste overnachtingscamping in Duitsland. Zo geen zin in maar het is niet anders. Dag mooi Levico, tot de volgende keer crying

Onderweg hebben we nog een aantal leuke foto's gemaakt, vooral de sneeuw in de bergen was prachtig om te zien.
Tegen 14.00 uur kwamen we aan op Camping Kratzmühle in Kinding waar we twee plekjes naast elkaar aan het water reserveerden. Het weer was echt top, dat was in 2015 heel anders tongue

Tijdens een wandeling langs het meer hebben Nicole en ik meteen een tafeltje in het naastgelegen restaurant gereserveerd. Wat is het hier toch mooi!

's Avonds hebben we heerlijk gegeten, dat maakte het 'zit verjaardag' gevoel toch nog een beetje goed voor Nicole. Een gekke verjaardag, dat was het!

Op onze tweede reisdag hebben we ongeveer 390km gereden. We waren dan ook mooi op tijd op Camping Eisenbachtal in Girod (Dld). Deze camping hebben we ook in 2012 en 2015 ook al eens bezocht. Het was dan ook een fijn weerzien met de eigenaar van de camping mijnheer Wolf.
De heer Wolf heeft bij de camping een biotoop aangelegd. We hebben er een heerlijke wandeling met de Cairntjes gemaakt. Die vonden het super dat ze hun pootjes mochten strekken en waren echt niet te stuiten. Na een klein uur waren ze dan ook bekaf van alweer een nieuw avontuur.....Zoals altijd is Lycka weer lekker aan het rommelen in het water smileZo, nu heb ik genoeg gewandeld. Wat schaft de pot eigenlijk?

Na de wandeling hebben we heerlijk gegeten in het restaurant van Hotel Studentenmuehle. Een echte aanrader!

Het hek met slotjes van pas getrouwde stellen wordt steeds voller, mooi hè smile


De volgende ochtend heb ik terwijl Johan de boel aan het inpakken was nog een eind met de meiden gewandeld. Heerlijk pootjes strekken voordat we naar onze laatste overnachtingscamping rijden.
Happy Birthday!


Lieve grappige clown van ons. Vandaag is het 9 september en mogen we jou feliciteren met je 9e verjaardag ❤❤❤Vanmorgen liep ik al vroeg een rondje over de camping. Heerlijk als bijna iedereen nog slaapt.....


Cadeautjes uitpakken is het leukste dat er is wink

Aangezien het weer super zou worden hebben we besloten een dag eerder op te ruimen. De boel droog inpakken is altijd fijn wink
De laatste dag hier is aangebroken, morgen gaan we beginnen aan een rustige tocht richting huis. Voor het zover is gaan we nog heerlijk wandelen, inkopen doen en lekker genieten van de Italiaanse keuken en sfeer.


Even kijken op 'mijn' iPad of ik nog berichtjes heb smile


Vanmorgen heb ik heerlijk met Hugo geknuffeld ❤❤❤Johan en Dani doen hun allerlaatste rondje van 2019 langs het meer ……

Samen met Lycka heb ik een fijne wandeling gemaakt.Nog één keer lekker peddelen in het meer, zie haar genieten!

Van wandelen word je moe, dus: Airco aan en chillen smile

Terwijl de Cairntjes sliepen hebben wij heerlijk gegeten en weer vreselijk gelachen bij restaurant Airone op de camping.

Na het overheerlijke eten zijn we naar de cocktailbar gegaan voor de laatste cocktail van deze vakantie.


Passo Manghen

Zaterdag 7 september hebben we samen met Lycka en Dani een leuke rondrit gemaakt. Op zoek naar een geschikte locatie voor het maken van onze kerstkaart hebben we meerdere plaatsjes bezocht en wandelingen gemaakt.Passo Manghen

De Manghenpas is een 2047 meter hoge bergpas die Cavalese in het Val di Fiemme met Borgo Valsugana in het Valsugana verbindt.
De weg, met een totale lengte van 37 kilometer, loopt dwars door het ongerepte gebergte van de Lagorai. Vanuit het noorden voert de weg door het Val Cadino, vanuit het zuiden door het Val di Calamento. Beide bergdalen zijn praktisch onbewoond. Op de pashoogte, die ingebed ligt tussen de Monte Croce (2490 m) en Monte Ziolera (2368 m), bevindt zich een klein bergmeer. Vanaf de top lopen enkele gemarkeerde bergpaden verder het gebergte in. De Manghenpas wordt nauwelijks door doorgaand verkeer gebruikt.

Helaas zat het weer behoorlijk tegen vandaag en houden jullie de mooie plaatjes tegoed voor een volgende keer. Voor nu alleen mist en regen tongue
Terwijl we onze route naar boven vervolgden werd het steeds duidelijker wat de orkaan in oktober 2018 had aangericht. Het landschap waar wij al jaren dol op zijn is voorgoed veranderd, we waren er echt stil van crying


Hoe hoger hoe mistiger maar het bewijs dat we er weer zijn geweest is er!


Tijdens onze rondrit kwamen we door Piazzol waar het kleine kerkje Il santuario della Madonna dei Boscaioli staat. Uiteraard heb ik zoals altijd een kaarsje gebrand en een donatie gedaan.Il santuario della Madonna dei Boscaioli

Het heiligdom van de Madonna dei Boscaioli bevindt zich bij de ingang van de Cadino-vallei, op de weg die leidt naar de Manghenpas en bestaat uit een kapel en een grot met houten beelden van de Madonna van Lourdes met Bernardette en een houthakker in gebed voor de Maagd.
De grot werd voorbereid door de leider van de houthakkers Quirino Prada van Molina di Fiemme tussen 1911 en 1913, om hulp en ondersteuning te krijgen van de Madonna van Lourdes en om degenen te herdenken die hun leven verloren door te werken in de bossen van het gebied.
De beelden van de Madonna van Lourdes en Bernardette zijn beschilderde houten sculpturen, afkomstig uit de Gardena-vallei. Het houthakkersbeeld is gemaakt door Aquilino Demarchi uit Molina di Fiemme. De kapel werd gebouwd in 1927 naar een ontwerp van Enrico Clauser di Cavalese en binnen is er een standbeeld van de Maagd Maria, geschonken door de prachtige gemeenschap van Fiemme en gemaakt door de beeldhouwer Giuseppe Iellico di Moena. De kapel is versierd door Giovanni Battista Daprà.
Castello - Molina di Fiemme

Als eerste stadje van de Val di Fiemme vormt Castello-Molina de toegang tot de Dolomieten en de Lagorai.Het is ook de eerste bewoonde plaats die je aantreft als je uit de Val di Fiemme komt. Het bestaat uit twee woonkernen die ongeveer 2 km van elkaar af liggen: Molina en Castello. Castello (981 meter) heeft nog steeds zijn stadsplan van de zestiende eeuw, gemengd met hotels en andere toeristische voorzieningen. Molina (853 meter) was vooral bekend om zijn molens. Vandaag de dag biedt het aan zijn bezoekers een prachtig landschap, de mogelijkheid om diverse sporten te beoefenen en om de skiliften en alle andere aanbiedingen van het dal te bereiken.
Tijdens de wintermaanden kun je hier langlaufen in de goed uitgeruste langlaufcentra maar ook afdalen.

Wij hadden echter andere plannen want van het maken van de foto voor de kerstkaart was nog steeds niks gekomen. Zowel het weer als de dames werkten niet mee tongue


Toe nou mama kijk niet zo boos! 'Ze' willen gewoon dat we weer mooi kijken voor die stomme kerstkaart. En dan maar hopen dat 'ze' tevreden zijn want dan kunnen we hier eindelijk rotzooien met stenen en water wink

Nope 'ze' waren niet tevreden maar terwijl wij van het uitzicht en de rust genoten mochten de dames zich eindelijk uitleven!

Oeh, enge golf laughing laughing laughing
Terwijl we onze tocht vervolgden werd het weer gelukkig steeds beter. Onderweg nog even uitgestapt om dit fraaie plaatje te maken en te lunchen bij het Lago di Serraia.
Lago di Serraia

Het meer van Serraia ligt in de gemeente Baselga di Pinè, niet ver van Trento (Trentino - Alto Adige). Gelegen op 974 m boven zeeniveau heeft het een uitbreiding van 0,6 kmq en is het een van de weinige bevaarbare en zwemmeren.
Het meer van Serraia ligt op het Piné-plateau, op een natuurlijk bassin van ijzige oorsprong dat ongeveer 15.000 jaar geleden is ontstaan. Het bereikt een maximale breedte van 1250 x 525 meter en heeft een traanvorm. Het is gelegen in het uiterste noordwesten van de stad Baselga di Pinè.


Buurtbewoners die het gras van de berm op de foto hier boven weg grazen smileNog steeds geen geschikte locatie en foto voor de kerstkaart tot Johan ineens met een geweldig idee kwam. Hup in de auto en naar 'Ice rink Piné'. Het eindresultaat zien jullie binnenkort in het nieuws, voor nu een foto die het ook niet is geworden wink

's Avonds hebben we forel van de grillplaat gegeten. Lycka en Dani kregen uiteraard ook wat.

Na het eten gingen de beide dames zitten uitbuiken op het stretchbed in de voortent., dat leverde een aantal leuke plaatjes op.Zondag 8 september begon regenachtig maar gelukkig kreeg ik later op de dag nog de kans om met Lycka naar het dorp te wandelen.Na zo een wandeling is de accu van Lycka bijna leeg, dat wordt stekkeren laughing laughing laughing


's Avonds hebben we heerlijk bij La Vecchia Fattoria in het dorp gegeten


Arte Sella

Aangezien het veel te warm wass voor Dani heeft Johan vanmorgen helemaal alleen de wandeling van bijna 11 kilometer om het Levico meer gewandeld.

Na een ochtendwandeling met Lycka en het draaien van een was in L8 ben ik gezellig met Kees en Nicole op pad geweest. Johan bleef bij de vijf Cairntjes op de camping.
Arte Sella

Er bestaat een plek waar natuur kunst wordt. En er bestaat een tijd waarin je deze kunt bewonderen.

Arte Sella is een internationale tentoonstelling van hedendaagse kunst in Val di Sella sinds 1986. Een enorme expositie in de open lucht, langs het bospad aan de zuidzijde van de Monte Armentera (gemeente Borgo Valsugana), waar echte en unieke kunstwerken zijn gerealiseerd met stenen, bladeren, takken en stammen.

Arte Sella, met haar parcours genaamd ArteNatura, is niet simpelweg een expositie maar een creatief proces waarin het kunstwerk van elke afzonderlijke artiest dag na dag op haar plek vorm krijgt door haar eigen natuurlijke materialen en inspiratie.

Sinds enkele jaren heeft de tentoonstelling zich uitgebreid bij Malga Costa, waar in een bijzondere en betoverende omgeving, diverse creatieve werken te zien zijn.

Donderdag 5 september begon zoals te zien is op de foto erg mistig.

Gelukkig klaarde het al snel op zodat Johan samen met Dani een fijne wandeling kon maken.

Terwijl de Cairntjes een middagdutje deden zijn wij souvenirs gaan kopen in het dorp. Uiteraard hebben we ook een overheerlijk ijsje gegeten smile

Aan het einde van weer een prachtige dag heb ik tijdens het laatste 'rondje hondje' deze mooie foto's gemaakt. Prachtige luchten, ik hou er van!
Vrijdag 6 september was een regenachtige dag. Gelukkig hebben we ons niet verveeld wink


Fly Tandem Valsugana

Lieve kleine Rhaantje vandaag is het 3 september en mogen we jou feliciteren met je 10e verjaardag ❤❤❤ Nog vele jaren in goede gezondheid gewenst vanuit een warm Levico wink

Vanmorgen heeft Johan eindelijk de Paragliding tandemvlucht met Luca gemaakt. Nicole bleef beneden voor het maken van de foto's van de vlucht en landing. Kees en ik gingen mee voor het maken van foto's en filmpjes tijdens de start...….. Wat een ervaring!Onderweg naar het startpunt in Vetriolo

Wat doe je als je om 9 uur in de ochtend moet wachten tot je een vlucht mag fotograferen....juist de omgeving fotograferen. Well done Nicole, ze zijn weer prachtig!
Luca is aan het voorbereiden terwijl Kees nog eens kijkt of het echt 1500m is.Johan zet zijn handtekening onder het 'eigen risico' contract tongue

Helmpie op en tekst en uitleg voor de start.....
En GO!!!!
Richtpunt...…

Terwijl Kees en ik met de auto van Luca naar het eindpunt in Barco reden had Johan de tijd van zijn leven. Met een Go Pro heeft Luca foto's en filmpjes voor hem gemaakt.Terwijl wij allemaal boven waren bleef Nicole alleen achter in de middle of nowhere.
Ruim een uur wachten tot het moment dat ik een teken gaf dat ze aan de slag mocht met haar camera. Van een klein stukje ergens boven in tot aan de landing heeft ze prachtige foto's gemaakt. Geniet mee met de vlucht van Johan...Thank you Luca Bortolotti for the amazing experience smile

Aan het einde van een mooie ochtend zijn we terug gegaan naar de camping om te lunchen. Lycka zit geduldig te wachten op haar stukje 'camping kaas.....

Terwijl de mannen met de Cairntjes op de camping bleven hebben Nicole en ik een meidenmiddag gehouden. Zo hebben we in het Parco delle Terme gewandeld en een aantal kerkjes en gebouwen bezocht. Tijdens één van deze bezoeken zijn we spontaan in een expositie beland en hebben we het hotel wat bij de termen hoort nog bewonderd. Hoe een klein stadje zo groot en afwisselend kan zijn bewijzen de volgende foto's.


Chiesetta della Madonna del Pèzo

Dit kleine zeshoekige kerkje staat aan de oostelijke rand van het Parco delle Terme op het kruispunt waar de wegen aftakken naar de gehuchten Barco en Selva. Het kerkje werd gebouwd tussen 1612 en 1618,het was de bestemming van vele bedevaarten vanuit de omliggende gebieden en was het voorwerp van bijzondere toewijding tijdens de pest van 1636. De oude constructie verdween tussen 1784 en 1786 om plaats te maken voor de kerk van vandaag die definitief de naam "Madonna del Pézo" kreeg.Parco delle Terme

Een naturalistische oase van stilte en welzijn die uit het verleden komt, maar die de "verre" en magische charme intact laat die alleen een "historisch" park kan geven.
Hier kunt u de stress van het dagelijks leven vergeten en uw fysieke en mentale energie herontdekken, een ideale plek om te wandelen, hardlopen, wat lichamelijke activiteit te doen, te rusten of een goed boek te lezen.
Tegenwoordig heeft het park een meer open boomstructuur, waar majestueuze bomen elkaar afwisselen, prachtige open grasvelden en bloemrijke bloembedden. Deze aangename variabiliteit stelt het in staat om grote culturele en recreatieve evenementen te organiseren en biedt comfortabele onderdak en gastvrije gastvrijheid voor duizenden bezoekers.
Onder de belangrijkste evenementen kunnen we Ortinparco noemen, een thematische tentoonstelling van moestuinen en tuinen, laboratoria, seminars en conferenties, verkoop van groente- en tuinplanten, muziek en shows, allemaal verbonden door het thema van de tuinbouw, die aan het einde plaatsvindt April en de kerstmarkt van eind november tot de openbaring.

Acqua Levico

Het Acqua Levico (het water van Levico) komt uit een eeuwen oude bron in Valsugana, gelegen op meer dan 1600 meter hoogte. De plaats van deze bron, het gunstige klimaat van Trentino Alto Adige, de aanwezigheid van vele dennenbossen en de ongerepte natuur zijn enkele oorzaken voor de kwaliteit van het Levico water.

Grand Hotel ImperialLa Torre del Belvedere

Het werd gebouwd in de eerste helft van de 19e eeuw door de burgemeester Emilio degli Avancini, van een adellijke familie in Levico die het hele gebied bezat waar vandaag de pastorie en het oratorium zich bevinden. De toren staat in de buurt van het kruispunt van Via Caproni en Viale Roma. Hij is achthoekig, 18 meter hoog en uitgerust met een externe wenteltrap in steen ingebed in het metselwerk waarop verschillende decoratieve motieven te zien zijn.
Het gebouw, nu ingevoerd in het panorama van Levico, is "geadopteerd" door F.A.I., onderworpen aan belangrijke restauratiewerken en zal binnenkort open zijn voor het publiek.

Chiesetta San Biagio


Deze sierlijke kerk, gewijd aan San Biagio bisschop van Sebaste in Armenië, wiens martelaarschap dateert uit 316, bevindt zich op de heuvel met dezelfde naam (571 m boven de zeespiegel), een archeologische vindplaats die nog niet is ontdekt, in de buurt van een oud kasteel. Het kan te voet worden bereikt vanuit het centrum van Levico met een comfortabele wandeling van ongeveer 30 minuten. Naast de kerk werd in 1640 een hermitage gebouwd, verwoest door brandstichting in 1669, waarin een kluizenaar, bewaker van de kerk, woonde. In de zomer van 1951, tijdens restauratiewerkzaamheden, werden drie skeletten gevonden begraven zonder een doodskist). De kleine kerkzaal is een veertiende-eeuws gebouw dat in 1506 in de huidige architecturale vormen werd uitgebreid.Aan het einde van een geweldige dag hebben we geproost op de goede afloop van Johan zijn tandemvlucht. De fles wijn hadden we speciaal voor deze gelegenheid gekregen van Marica Grigoletti


Azienda Agricole Grigoletti
Vanmorgen ben ik om 7.00 uur in het meer gaan zwemmen, heerlijk als je een heel meer voor jezelf hebt smile

Na de koffie zijn we boodschappen gaan doen en nog even langs Forte Tenna gereden. Vroeger ging ik samen met mijn ouders en de rest van de familie iedere vakantie lopend vanaf de camping door de bossen naar het fort. Echt jeugdsentiment dus!Forte Tenna

Forte Tenna was een fort van de Oostenrijks-Hongaarse strijdkrachten.
Het tweelingwerk Colle delle benne waar we vorig jaar zijn geweest ligt ten noordoosten op de hoogte van Chiesa di San Biagio.

Het fort werd gebouwd tussen 1880 en 1882 en ligt op een hoogte van 608 meter boven de zeespiegel op een heuvelrug tussen de twee meren Caldonazzo en Levico. Dit gebied maakt nu deel uit van de gemeente Tenna in de provincie Trento.


Restauratieproject

Vanaf 2009 werden restauratiewerkzaamheden uitgevoerd in en rond het fort. Deze werden gefinancierd door de autonome provincie Trento. Het doel van het project was om het gebouw, dat oorspronkelijk voor militaire doeleinden was gebouwd, te behouden. Tegelijkertijd wilde men de sporen van latere structurele veranderingen, inclusief de sloop van de jaren dertig, door de bewoners van het nabijgelegen dorp niet volledig te wissen. Het project, geleid door de architect Cinzia Broll, was om de trappen in het gebouw te reconstrueren, de gewelven en metselwerk te consolideren, een nieuw houten dakgewelf te bouwen, puin te verwijderen en de oorspronkelijke sloot opnieuw te bouwen. Op de foto's en in het filmpje van 2015 is goed te zien dat er nog genoeg werk te doen is.Azienda Agricole Grigoletti

Vanmiddag hebben we een rondleiding gehad in de wijnkelders van Azienda Grigoletti. Een familiebedrijf dat nu al van generatie op generatie heerlijke wijnen produceert. We hebben werkelijk onze ogen uitgekeken, wat een prachtig wijnhuis is dit zeg! En wat hebben ze verrukkelijke wijnen, uiteraard hebben we genoeg meegenomen om straks thuis van te genieten smile

Tijdens de rondleiding was er zoveel te zien en te ontdekken. Houtsnijwerken, marmer, muurschilderingen en wijnvaten die hergebruikt zijn voor allerlei leuke doeleinden.
Vetriolo Terme

Ja dikke doei! Je denkt toch niet dat ik kom om mijn 'camping bh' (tuig) aan te doen. Ik lig hier prima angry

Toen Dani eenmaal doorhad dat ze met haar grote vriend ging wandelen kwam ze wel hoor smile


Vanmiddag zijn we naar Vetriolo Terme gereden om te kijken waar het startpunt van Johan zijn tandemvlucht is. Vorig jaar kon dat vanwege een blessure niet doorgaan, maar dit jaar is het dan zo ver smile

Vetriolo Terme

Op 12 km. van Levico Terme, ligt Vetriolo Terme. De termen liggen nabij een arsenicum/ijzerhoudende bron die de termen van Alta Valsugana op internationaal niveau beroemd hebben gemaakt. Het gebouw van de termen is volledig gerenoveerd en voorzien van de modernste faciliteiten. Het plaatsje zelf heeft 3 hotels en een residence, vakantie woningen en appartementen. Vetriolo Terme is de ideale plek voor wie van de natuur houdt.
Wow, wat een uitzicht!
Wow, wat zijn we blij dat wij niet hoeven springen.

Na onze ontdekkingstocht in de bergen zijn we naar Levico gereden om daar een graantje mee te pikken van het Festival del Mais


Maïs en granen Festival

In het centrum van Levico Terme, in de typische houtenhuisjes staan verschillende producenten van inheemse bloem klaar om u de vele mogelijkheden daarvan uit te leggen en u te imponeren met geuren en streekgerechten!

Kom en ontdek de kleuren, geuren en tradities van de mais een inheemse bloem, die gedurende een weekend geheel gewijd is aan het basis ingrediënt van één van de beroemdste gerechten van ons gebied: de Polenta

Na onze belevenissen zijn we teruggegaan naar de camping om daar van een rustig avondje te genieten. Lycka ging gewoon verder waar ze gebleven was …. Zzzzzzzzzzzzz

Mooie luchten boven de camping. Het blijft leuk om daar plaatjes van te maken.Tegen 21.30 uur hebben we nog een rondje over de camping gelopen en zijn we bij de cocktailbar beland. De cocktails die we hadden besteld waren echt heerlijk en een feestje om naar te kijken.

Nog een laatste foto voor vandaag van 'ons' straatje by night wink


Laghi di Lamar

Vandaag scheen het zonnetje al vroeg en heb ik tijdens de wandeling naar de supermarkt deze foto van de Vezzena gemaakt. Het blijft een mooi favoriet plaatje voor mij smile

Later die ochtend zijn we met Lycka en Dani naar de meren van Lamar geweest. Het was een heerlijke wandeling zo door het bos en langs de meertjes.


Laghi di Lamar

De meren van Lamar liggen precies onder de Monte Paganella en stonden ooit met elkaar in verbinding. Na een aardverschuiving zijn ze gescheiden in twee afzonderlijke kommen: het Santo-meer aan de zuidkant en het Meer van Lamar aan de noordkant. Dit meer heeft glashelder water en wordt omringd door bossen en changeant rotsen met een ruime stand van gras aan de westkant. Het groene water trekt veel toeristen die willen ontspannen. Beide meren zijn onderhevig aan karstverschijnselen, zoals het meer van Terlago, een paar kilometer verderop in de vallei.
De bijzondere schoonheid en de grote verscheidenheid aan vissen kenmerken deze meertjes, gelegen in de beukenbossen aan deze kant van de Paganella waardoor ze zeer interessant zijn voor natuurwetenschappers en vissers. Het gebied van de twee meren is ook het vertrekpunt voor betoverende tochten die tot aan de top van de Paganella lopen.Van het wandelen en peddelen word je erg moe zo te zien! Gelukkig hebben we airco in de caravan zodat de Cairntjes lekker een paar uurtjes kunnen bijtanken...…


'L Orrido di Ponte Alto

Dinsdag 27 augustus was de dag waarop we de laatste 200 km naar onze eindbestemming in Italië gingen rijden. Nog één keer mocht ik de verse broodjes halen bij de bakker tegenover de camping en genieten van het uitzicht.

Rond 9.30 uur zijn we vertrokken en hebben we de volg app weer aangezet. Nu weten we van elkaar precies waar we rijden. Grappig om te zien dat wij in Italië rijden en Kees in Nicole in Oostenrijk smile

Net na de middag zijn we veilig aangekomen bij Camping Levico. Terwijl wij twee mooie plekjes hebben uitgezocht bleven de mannen bij de auto's.

Uiteraard kregen we weer een polsbandje om bij het inchecken.

Vanwege de warmte hebben we besloten om pas morgen de tenten op te bouwen. Voor vandaag rollen we alleen de luifeltjes uit!

Zo nu is het eerst 'doggy time' ! Zoals jullie kunnen zien heeft ieder zo zijn voorkeur. Lycka rende meteen richting het meer om daar te pootjebaden en dolomieten te verslepen maar toen ik met Dani bij het meer kwam dacht ze: O jee, dit is wel heul erg nat! Ze draaide zich om en rende zo richting haar favoriete plekje op de camping laughing laughing laughing

Vlak voordat we naar bed gingen werden de dames helemaal gek. Piepen en janken tegen iets dat bij de caravan van onze buren bewoog. Toch maar even de zaklantaarn erbij gepakt om te zien wat het was. Een Riccio dus!!

De eerste ochtendwandeling van deze vakantie over en bij de camping leverde weer leuke plaatjes op.


Terwijl Nicole en ik de boodschappen binnenhalen bouwen de mannen de voortenten op. Uiteraard wel onder toezicht en met hulp van de meiden wink wink wink wink
Tijdens het shoppen stond dit boek in een stelling. Wat een mooie cover van de roman : The secret of happy ever after.


Na het avondeten gingen we nog even met Lycka en Dani naar het meer. Avondzwemmen met prachtige luchten op de achtergrond. Genieten!

Donderdag 29 augustus heeft Johan met Dani een half rondje meer gelopen. Een kleine 5 km vond hij om te wennen eerst wel even genoeg. Maar als het aan Dani had gelegen waren ze gewoon verder gelopen hoor, die weet van geen ophouden wink

Rara, wie ben ik???

Vandaag werd er onder leiding van 'Masterchef Kees' voor het eerst weer zelf gekookt. Nou ja, eigenlijk gebakken.

Toetjes!!!
Na een paar dagen rust is het tijd om er op uit te gaan. Vandaag gaan we naar Trento om daar een hele oude kloof te bezoeken. In één woord prachtig! De foto's zeggen genoeg smile


Orrido di Ponte Alto

De kloof in de buurt van Ponte Alto heeft sinds de 19e eeuw inwoners en toeristen uit de stad Trento aangetrokken. De zogenaamde "Orrido" is een diepe kloof uitgehouwen door de rivier de Fersina gedurende duizenden jaren.Hier werden rond 1500 enkele van de oudste hydraulische werken ter wereld gebouwd om de stad tegen overstromingen te beschermen.
Twee stuwen geven aanleiding tot prachtige 40 m hoge watervallen die door rode rotsen stromen, waardoor spectaculaire lichteffecten worden gecreëerd.Voor het allermooiste uitzicht moesten we een heleboel treden naar beneden op een spekgladde trap. We hebben het gered en het was echt de moeite waard!


Swarovski en Wolfsklamm

Zondag 25 augustus zijn we vertrokken richting Alpencamping Mark in Oostenrijk. Hier verbleven we twee nachten omdat we heel graag de Wolfsklamm en Swarovski wilden bezoeken.


Onderweg eerst tijd voor een bakkie smile

Na een reis van 400 km met veel file leed zijn we er dan eindelijk.


Nadat we ons kamp hadden opgeslagen, de Cairntjes hadden uitgelaten en even bijgekomen waren van de reis zijn we heerlijk gaan genieten van de Oostenrijkse lekkernijen in het restaurant op de camping. Een echte aanrader!

Wat is het toch een prachtig gezicht met al die lichtjes en wat een mooi terrasmuurtje met logo hebben ze gemaakt.Goedemorgen vanuit een zonnig Weer...

We beginnen de dag met 'Camping Kaas' laughing

Terwijl Johan op de camping bleef om op de Cairntjes te passen zijn Kees, Nicole en ik naar Swarovski Kristallwelten in Wattens geweest. In één woord prachtig! Kijk zelf maar...…

Nadat we het prachtige museum hadden bewonderd hebben we onze route door de tuinen vervolgd. Je komt gewoon ogen te kort, zo mooi!Na de lunch zijn Nicole en ik naar de Wolfsklamm in Stans geweest. Wat een prachtige ervaring en wat zijn we trots en dankbaar dat we dit samen hebben gedaan!


Ongeveer 354 stappen en een aantal houten bruggetjes leiden door de prachtige Wolfsklamm kloof in Stans. Tijdens een prachtige wandeling door de kloof zie je krachtige, rotsachtige bergen, bruisende watervallen en fantastische panoramische uitzichten. De pelgrimsweg naar St. Georgenberg verbindt de kloof met het oudste bedevaartsoord in Tirol. Net voor het klooster steek je over naar de monumentale ‘Hoge Brug’. Deze stenen boog uit 1497 was ooit Tirols oudste brug. Eenmaal aangekomen bij de brug, bevindt u zich in natuurreservaat Karwendel. Het klooster van St. Georgennerg is ontstaan vanuit een kluizenaarshut en vormt een speciale kracht plek voor rust en ontspanning.Na een hele mooie, drukke dag is het nu tijd om naar bed te gaan. Slaap lekker meisjes!


Italy here we come!

Net als voorgaande jaren gingen we weer gezellig met Kees en Nicole en de Cairntjes op vakantie. En wat voor vakantie smile smile


Op donderdag 22 augustus hebben Lycka en Dani me goed 'geholpen' met het uittekenen van de route op de ANWB kaarten. We waren in een mum van tijd klaar wink

Kees, Nicole, Gucci, Dolce en Hugo zijn een dag eerder vertrokken en inmiddels gearriveerd op camping de Graafschap in Doetichem

Vrijdag de 23e was het voor ons ook eindelijk zover, de reis naar Italië kon beginnen. Om 7.00 uur zijn we vertrokken naar onze eerste overnachtingscamping in Duitsland.

Om 12.30 uur arriveerden we op Camping im Siebengebirge in Oberpleis (Dld) waar de eigenaar ons naar een mooi, maar klein plekje bracht. Hij vertelde dat de plek ernaast vanochtend gereserveerd was door onze vrienden die nog onderweg waren. Zo leuk, want we zouden elkaar eigenlijk pas zaterdag zien wink

Onze plek, heerlijk in het zonnetje.
's Middags had ik achter de camping een klein beekje ontdekt en uiteraard moest ik daar even met onze waterrat naar toe. Lycka kan altijd heerlijk rommelen met stenen en takjes in het water, echt zo leuk om naar te kijken.

Terwijl mammie aan het stenen verslepen was lag Dani heerlijk te slapen op 'haar' troon.....

Aan het einde van de middag waren Kees en Nicole ook eindelijk op de camping en werden wij verrast met cadeautjes en een prachtig vakantiealbum van vorig jaar.'s Avonds gingen we eten bij de Pleiser Stuben in het dorp. De tweede verrassing van de dag was dat Rick en Ximena gezellig samen met de kindjes mee kwamen eten. Na veel fileleed op de terugweg vanuit Italië hadden ze besloten om toch maar een hotel te boeken en niet verder te rijden. Heel verstandig en ook nog eens super gezellig smileTijdens de vroege ochtendwandeling kwamen we Cairnmixje Emma tegen.Rond 8.30 uur gingen we met zijn allen ontbijten en heb ik nog een aantal leuke foto's van Hugo , Nilah en Luka gemaakt.


Onze tweede camping om te overnachten was net als voorgaande jaren Camping Mainblick in Schwarzach Dld. De camping waar ze de lekkerste schlemmerschnitzels en een leuke biergarten aan het zwembad hebben.


Samen met Lycka wachten totdat de 'mittagsruhe" voorbij was wink

En we hebben weer twee fijne plekjes naast elkaar gekregen...…...Voordat we gingen eten hebben we eerst nog een wandeling met Lycka en Dani gemaakt.

Pas op Johan, die boothelling is spekglad hoor!

O, is dat zo...…….. laughing laughing laughing laughing
Nadat de buikpijn van het lachen over was heb ik een droog tenue aangetrokken en hebben we heerlijk gegeten in de biergarten.

Nog een laatste foto van de Main smile


Ginger en Harley op vakantie

Ginger en Harley zijn weer thuis van een hele fijne vakantie in Denemarken. Ze hebben het erg naar hun zin gehad.

Een paar prachtige foto's van de omgeving...…..


Harley en Ginger in de havenDan ben je 10 jaar en doe je iets wat je nog nooit hebt gedaan, zo leuk! Harley zwemt laughingFamilie kiekjes smileSoms ben je al een tijdje je hond kwijt en heb je overal gezocht, geroepen en gekeken. Zenuwachtig loop je van tuin naar oprit en van oprit nog maar een keer naar binnen...…. Geen hond! Totdat je ineens iets ziet bewegen onder de loungeset hoes. Pffffffff angry


Laddy en Banu, zoek de verschillen
2015
2019Anatomy of the Cairn wink

Zondag 11 augustus heb ik foto's gemaakt bij Jeanet. Eerst van de 15 jarige Jock 'Jump For Joy's Kenspeckle Jock' en daarna van de vier weken jonge pupjes van Jip 'Kenspeckle Cairns Queen Bee' en Vegas 'Jump For Joy's Jackpot'. Het blijft een leuke maar ongelooflijk lastige hobby! Kijk zelf maar wat ik er van gebakken heb deze keer laughing


Jock

"

De drie gestroomde dametjes en het rode manneke van Jip en Vegas
Rossi is zo moe van het kamperen dat ie in de camper dwars door een onweersbui slaapt smile

Cd's eruit, Ginger erin wink


Campinglife voor Laddy en BanuLycka is bijna klaar voor de vakantie wink


Going for walkies!

Dani is er ook klaar voor, nog een weekje geduld...…..

'n Endje fietsen bie zummerdag
Bie lij windstil weer
'n Endje fietsen bie zummerdag
Wat wil je nog meer!

Nog net voordat we op vakantie gaan heb ik de vijf weken oude Schotse Terrier pupjes van Hazel en Snooker mogen knuffelen. Uiteraard heb ik ze ook nog op de kiek gezet.Heerlijk genieten in t zonnetje op mijn eigen lounchebed😁
Mijn vrouwtje zorgt goed voor mij. Beter verwend dan verwaarloosd zegt ze altijd. Nou....dat vind ik dus ook 🤣 Slaap lekker Boyke…..


Storm op komst!


Weekendje weg........

Donderdag 1 augustus mocht ik op de twee weken jonge pupjes van Hazel passen. De Schotjes waren uitzinnig van vreugde toen ze me zagen. Uiteraard heb ik een poging gedaan om foto's te maken smile


Darla and me

Flair en Darla kijken tv
Hazel gaat even kijken bij haar zeven dwergen


Trotse mamaMaak jij maar foto's van mijn babies, ik ga hier wel even chillen

Oké, nog een paar dan smile

Huh?? Ga je nu al weer weg??

Van vrijdag 2 augustus t/m maandag 5 augustus zijn we samen met Gerard en Martha een weekendje naar Valkenburg geweest. Onze Lycka en Dani werden liefdevol verzorgd door Dana, Arjo en Tanja. We zijn erg blij dat we ze niet hebben meegenomen in deze warmte en drukte. En aan de foto's te zien hebben ze zich prima vermaakt wink


Een kleine impressie van ons super gezellige weekendje met lieve vrienden smile


Als je goed om je heen kijkt in de winkeltjes vind je wel Cairn spulletjes ❤❤

Dit beeldje uit de Steenkolenmijn hebben we van Gerard en Martha gekregen voor onze 17e trouwdag. Onwijs mooi en super lief!

Valkenburg by night

Home sweet home! Gelukkig zijn we goed verzekerd wink

Dani is blij met het nieuwe hondje uit Valkenburg.


Libby en Rossi racen naar de hal want de buurman gaat er langs met buurhondje.....chihuahua


Waterpret

Zo te zien heeft Lycka nog geen spreekuur smile


Yeah! Schoon water in ons badje!Rhaantje was even een aantal dagen thuis. Morgen gaat ze weer lekker naar 'haar' camping ❤


Rossi...van motorcoureur naar watercoureur.... smile

Zo, nu eerst even opdrogen!


Dani heeft het goed bekeken. Ze ligt met deze hitte heerlijk te chillen voor de ventilator smile


Het was een gezellig avondje bij Wilma. Dani is weer mooi, de hondjes waren heel blij om mij te zien en ik ben nog verwend met een geweldig shirt. Nogmaals bedankt!


Gewoon zoals je bent....

Just the way you are smile

Storm op komst!!!

Rossi en Libby zijn geen haar beter!


Staan er ineens twee lieverds op de oprit met dit prachtige cadeau! We zijn er heeeeel erg blij mee, dankjewel❤❤
Gisteravond heb ik Harley en Ginger vakantieproof gemaakt.
Harley's koppie zag er behoorlijk gesnoeid uit na zijn oogoperatie. Ome dokter zijn tondeuse was zeg maar iets te enthousiast! Alles netjes gemaakt zodat het weer gelijkmatig kan groeien. Uiteraard volgde er nog een fotosessie in de tuin...….Laddy en Banu geven elkaar een kusje smile smile


Rhana, almost 10 and 'still going strong' smileDe Conimex Terriërs


Zennnn


Opruimweekend!

Het voorseizoen op Camping Cnossen zit er weer op. Door een ontsteking in mijn bekken heb ik heel wat weekendjes gemist, maar gelukkig is Johan wel ieder weekend met de meiden gegaan. Ze hebben genoten en moeten nu geduld hebben tot eind augustus voordat we weer op pad gaan met de caravan.Hugo heeft het rijk alleen dit weekend, zijn grote zussen logeren bij opa en oma

Nog eventjes spelen samen...…..


Ook voor Hugo is het seizoen afgelopen. Prinsheerlijk zit hij in zijn nieuwe bench te wachten totdat 'ze' gaan rijden. Dag kleine man, tot over 48 nachtjes smile

Tot volgend jaar!
Na een drukke dag is het nu tijd om te relaxen. Eerst maar eens kijken of er nog iets op tv is.

Slaap lekker allemaal...…….. wink

Goedemorgen allemaal! Had ik jullie al verteld dat dit mijn hokkie is?Wow!! Nog een 'deur' laughing

Curver Terrier

Samen poseren op de picknickbank.

Pipo de Clown tongue
Lycka Liuk


Huisje op wielen 2.0

Goedemorgen allemaal. Geen idee wat er gaande is maar paps is vanmorgen erg vroeg vertrokken naar Zuid-Holland. Ze hadden het over een extra klein wit huisie op wielen voor de hobby ofzoiets. Nou, ik zie het vanzelf. Voor nu lig ik hier prima!!Terwijl de baas on tour is hebben wij ons rondje gedaan.... Nog heerlijk koel en rustig totdat de dames twee hazen 🐇🐇 in de smiezen kregen.Johan stuurde me deze foto, hij is onderweg naar de camping met zijn 'nieuwe' uitdaging smile

Terwijl paps nog steeds onderweg is met het hutje zitten wij heerlijk in de andere 'koelbox' , lang leve de airco!

Jaaaaaa, daar is ie dan...…. smile

De inspectiedienst is ook al aanwezig. Volgens mij is ie goedgekeurd!

Thuis is het ook fijn, vooral als je met water mag spelen laughing


Rhana is ook een paar dagen thuis, volgens oma is ze 'Leekje moe' …….

Hallo 🐱🐈vriendjes, hier ben ik weer ……..

Dani kijkt een docu over leeuwen. Waarschijnlijk ligt ze vannacht wel te dromen.

Help ik 'Pablo' ben zo zielig!!!
Waarom doet ze dit nou altijd, heb ik net een waanzinnig luchtje gevonden en uitgebreid opgesmeerd. (zo een waarvan mijn mama altijd gaat twijfelen of het is gemaakt door een mens of een pedigree hondje, wat dat ook mag betekenen) Gaat ze me DOUCHEN!!!!😭


Cairn energie

Vandaag kwamen Wilma, Nellie en Jeanet bij ons op de camping, Ze hadden vier Cairn meisjes meegenomen die ik op de kiek wilde zetten. De dames vonden de camping echter zo leuk dat het onmogelijk werd om 'serieuze' foto's te maken wink Geen probleem hoor, dan maken we toch speelfoto's laughing Wat was het gezellig en wat hebben we gelachen om die gekke Cairn meisjes. Stuiterballen zijn het....... Ik kon geen keuze maken wat betreft de foto's dus dan maar een 'paar' meer tongue


Cairn file.....Kenspeckle Cairn’s Sena 'Sena'


Sena en Karma

Cobby Body New Floral Design 'Blomke'Jump for Joy's Killer Queen 'WiFi'Ocean Song Antante 'Karma'
Aan het einde van de middag heb ik ook Dani nog even met haar 'ontplofte' coupe op de foto gezet

laughing laughing laughing
<< Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 Volgende >>

Content Management Powered by CuteNews

 
 

Het is niet toegestaan om zonder toestemming teksten en foto's te kopiëren en/of te gebruiken. © G. Dik

Made by
Iegje Design © 2012
Irene Willeboordse

 
Vecchia Amore