Contact  |     
 
 


Happy Go Dani

Vandaag zijn Johan en Dani begonnen met een nieuwe cursus bij Hondenschool Happy Go Lucky. Dani werd helemaal blij toen ze uit de auto sprong, en deed haar best als vanouds.

Uiteraard ben ik samen met Lycka een heel eind gaan wandelen, nog even genieten van het laatste restje sneeuw achter de stadstuin in Appingedam.

Grizzly

Vandaag heb ik een aantal hele grappige foto's gemaakt. De meiden speelden met een 'gebakken eitje' en Lycka deed haar Grizzly act!


Snow again.....

Gisteravond stond Dani te kijken hoe mooi de straat wit kleurde. Toen er een mooi laagje lag heb ik toch nog maar even de achterdeur open gegoodi!
Rhana was vanmorgen helemaal blij toen ze ging wandelen. Ze is net als de meeste honden ook dol op sneeuw en wil het liefst de hele dag buiten.

Net als gisteravond gingen Lycka en Dani helemaal uit hun dak smile

Van spelen word je moe!

Terwijl Lycka nog steeds slaapt kwebbelt onze 'Johanna Kraaijkamp' er lekker op los, wat kan ze toch lief alleen spelen. Wel even je geluid harder zetten hoor wink

Pablo in dromenland.

Wat een mafklappers zijn het... De ene zit al minstens een uur in haar bench te wachten en de ander komt mij steeds 'vertellen' dat haar avondeten staat af te koelen in de keuken. Ze loopt steeds van de kamer naar de keuken en wijst met haar neus naar het aanrecht tongue tongue


Ragebolletje

Vanmorgen ben ik even wezen koffiedrinken bij opa en oma. Rhaantje was erg blij toen ze me zag, ze 'vertelde' hele verhalen en was het er niet mee eens dat ik haar binnenkort ga fatsoeneren. Tenminste dat denk ik want toen ik het met oma over kammen had kroop ze ineens onder de tafel
tongue

De afgelopen dagen heeft het geregend en daardoor is alle sneeuw weer verdwenen. Maar zoals altijd is er wel iets om mee te spelen want de Cairntjes hebben een schijf ijs in hun waterbak gevonden wink

Spelen met elkaar en 'Yellow Hippo'....Na het buitenspelen is het eerst tijd voor een tukkie.....

En wordt er weer gespeeld!

Lekker liggen en zitten mokken omdat je niet naar buiten mag laughingLibby en Rossi racen samen door de tuin smile


Sneeuwpret!

We zijn super blij met het filmpje van een dolle Hugo in de sneeuw. Hij doet net zo gek als zijn mama Lycka en zusje Ginger. Malle Cairns zijn het tongue

Vandaag hebben de meiden heerlijk in de sneeuw gespeeld, daarvan heb ik een aantal leuke foto's gemaakt.
Van het spelen in de sneeuw word je rozig.....

De meiden hebben het speelkleed dat ik gekocht heb via Marketplace op facebook goedgekeurd smile


Pronkjes


Figo, Vegas en Wifi

Op 15 januari j.l. ben ik bij Wilma geweest om foto's te maken van Figo, Vegas en Wifi. Het trio werkte mooi mee zodat we niet te lang in de kou hoefden te staan...….


Figo


Vegas


Wifi


Aan het einde van de fotosessie wilde oma Dirkje nog even met de jongens op de foto.


Dani's new look

Kijk een hoe mooi onze kleine Dani weer is dankzij Wilma smile

Pablo en zijn vriendjes

Op de foto poseren Pablo en zijn vriendjes van de uitlaatservice.


Garnaaltjes pellen en paps helpen

Vanmiddag zijn we naar Termunten geweest om een visje te eten en garnalen te kopen. Gelukkig heb ik goede 'hulp' bij het pellen.

Na het harde werken mochten de meiden meehelpen met het uitpakken van de nieuwe zaagmachine van paps.


Goed gekeurd!

Lycka en Dani hebben het nieuwe bankstel goedgekeurd smile smile


Home sweet home

Onze vakantie zit erop, de auto is ingepakt en dus klaar voor vertrek.

Terwijl ik het huisje heb voorzien van de eindschoonmaak heeft Johan anderhalf uur met Lycka en Dani gewandeld. Ik denk niet dat we ze nog zullen horen de komende uren wink

Dag mooi Lembach met je nu ineens wel mooie blauwe lucht. misschien tot ziens!
Na een uurtje of zes rijden zijn we dan eindelijk thuis. We eten friet van Piet zoals beloofd aan onze patat junky Lycka laughing laughing laughing


Happy New Year!

We beginnen deze nieuwe dag natuurlijk met een nieuwjaars groet voor allen die ons een warm hart toedragen smile

Na een kort nachtje is Lycka zoals je kunt zien op het filmpje nog best een beetje moe laughing

Na de lunch zijn we met de Cairntjes gaan wandelen. Wat is het hier toch prachtig en heerlijk rustig!

Nadat ik mijn trio had uitgezwaaid (zie foto hier boven) ben ik nog een rondje door het dorp gelopen.

Lembach heeft maar liefst drie toeristische keurmerken in haar bezit, namelijk die van: Bloemen dorp, Beschermd vakantieoord en Groen vakantieoord. Vooral in het voorjaar en in de zomer komen hier enorm veel toeristen.

Een aantal foto's van de prachtige vakwerkhuizen etc. in het dorp....

Aan het einde van de dag was het weer tijd voor Dani's dagelijkse dierenfilm.

Lycka heeft het wel al weer een beetje gehad voor vandaag, ze is moe en uit haar ritme door oudjaarsavond.


La Saint-Sylvestre

Vandaag zijn we naar de stad Haguenau geweest. Haguenau is een gemeente in het departement Bas-Rhin in de regio Grand Est. De plaats ligt 25 kilometer ten noorden van Straatsburg. Het is de vierde gemeente qua inwonertal van de Alsace en telt ongeveer 35.000 inwoners.

De stad is gelegen in het midden van een uitgestrekt bos van 14.000 hectare. Deze serie van groen is een oase van rust en schoonheid genesteld in het hart van de Alsace in het noorden.

Haguenau is vandaag de dag het grootste centrum van de werkgelegenheid en de diensten van de Noordelijke Alsace. Het heeft twee musea, kerken en vele monumenten in het hart van de stad.

Met zijn goed uitgeruste voetgangerszone, 580 winkels, twee keer per week markt, bars en restaurants en veel openbare diensten is Haguenau een centrum van attractie. In Haguenau worden overigens ook de M&M's geproduceerd.Église Saint-Nicolas de Haguenau

De kerk werd opgericht in 1189 door Frederik I "Barbarossa" als een ziekenhuis kerk. In 1208 werd de kerk verheven tot parochiekerk door de bisschop van Straatsburg, Henry II von Veringen. In 1289 begon de bouw van het huidige gotische gebouw. Dit werd uitgebreid naar het Oosten in de 15e eeuw. De kerk leed aanzienlijke schade tijdens de Tweede Wereldoorlog. De 13e eeuwse klok werd volledig vernield en de toren was zwaar beschadigd. De kerk werd volledig gerestaureerd in 1965 en is sinds 1930 een historisch monument.
Nog enkele foto's van de vele mooie gebouwen en pleinen in deze prachtige stad....

Uiteraard hebben we nog een kleine aanvulling voor onze verzameling koelkast magneten gekocht smile

Als je met de meiden gaat wandelen en het begint op de terugweg vanaf de berg al wat te schemeren.... Tja, zie dan maar eens wat ze uitspoken smile Nou, ik had aan één neus vol Dani al genoeg 🐑🐑 Dat wordt douchen!!!

Lekker fris het nieuwe jaar in tongue

Ik ben wel lief geweest, mag ik nu mijn bal?

Het is bijna 0.00 uur, samen chillen en wachten op wat gaat komen. Het is hier vast rustiger dan thuis!


Heel in de verte hoorde Lycka een aantal knallen dus zocht ze een veilig plekje.....

Na een rustige oudjaarsnacht is het tijd om te gaan slapen, morgen is er weer een nieuwe dag!


Langenfels

Vanmorgen zijn we naar Chateau Fleckenstein gereden om daar te gaan wandelen in het prachtige natuurgebied. Onderweg zijn we eventjes gestopt bij het Etang du Fleckenstein.
Na het maken van wat foto's en het bewonderen van de zoveelste camping waar je gratis nog niet wilt staan zijn we verder gereden en hebben ruim anderhalf uur met de Cairntjes geklauterd bij Langenfels.Chateau Fleckenstein
Nadat we door het bos richting het kasteel zijn gelopen hebben we besloten om een deel van de 4 kastelen route te lopen. Voor de meiden was het echt feest, lekker klimmen en klauteren over en op de rotsen!

Wat een klein mannetje laughing


Ne de wandeling zijn Lycka en Dani als een blok in slaap gevallen. Heerlijk twee van die snurkende tevreden Cairntjes! Voor ons tijd om even te genieten van een lekker Frans wijntje wink

's Avonds heb ik nog even een foto van het huisje met zijn sfeerlichtjes gemaakt...……

Terwijl ik de foto maakte was Dani haar zoveelste dierenfilm op de Duitse zenders aan het kijken en lag Lycka nog steeds te slapen .....

Samen sterk!!


Een nieuwe dag...

Vanmorgen ben ik lekker met de meiden op pad gegaan. Wat is het hier ondanks dat het mistig is toch mooi! Genieten smile
Na de wandeling vallen meestal de oogjes dicht, niets is lekkerder dan je eigen mandje van thuis.


Joepie!! We horen de slaapkamerdeur, paps komt eraan smile


Met z'n drietjes aan het converseren laughing laughing laughing

Na nog een kleine wandeling zijn we de boodschappen gaan binnenhalen bij de Super U. Dat wordt smullen !

Twee biefstukjes s.v.p. tongue tongue tongue

Uitbuiken...……

Terwijl Dani nog even een docuutje op tv kijkt ligt mama Lycka heerlijk te snurken. Ik denk dat we maar eens naar bed gaan!Vuurwerk vrij!

Op vrijdag 28 december j.l zijn we om 9.00 uur vertrokken naar onze vuurwerk vrije bestemming in Lembach.

Lembach ligt in het hart van het Regionaal Natuurpark van de Noordelijke Vogezen, Alsace Frankrijk. Het ligt is in de Sauer-vallei, aan de samenvloeiing van twee rivieren: de Sauer en Heimbach. Het dorp is omgeven door heuvels waarvan de hoogte 450-500 m bereikt (Riegeisberg noordoosten, Kraehberg westen, Hochwald oost).
Lembach ligt op ongeveer 15 km van Wissembourg, op 25 km van Haguenau en zes kilometer van de Duitse grens.
Deze stad heeft het onderscheid van de dekking van een zeer groot en het grondgebied van een rijke geschiedenis met zijn kastelen (de meest bekende: de Fleckenstein), de Maginotlinie (structuur van de kalkoven), de steenfabriek, de molens en wassen huizen.Het was een rustige tocht van 640 kilometer waarin we met allerlei weertypes te maken hadden.

Rond 16.00 uur waren we bij onze gite waar het behoorlijk koud was.....

De eigenaresse van het huisje had zelf koekjes voor ons gebakken en die waren toch lekker!

Nadat Lycka en ik nog een wedstrijdje 'gekke bekken trekken' hadden gedaan zijn we gaan slapen.....

Ginger doet de was bij.....Selena Art

Kijk nou toch wat Natasja voor mij heeft gemaakt. Een pasteltekening van kleine Ginger. Ze was hier amper één dag jong en lag op de hand van mijn lieve zus Johanna. Nog nooit heb ik zo een mooi cadeau gekregen. Ook langs deze weg nogmaals bedankt Natasja...….. Per Sempre 💚

Kijk voor meer prachtige kunstwerken op de website van Natasja: www.selena-art.nl

Inmiddels is de tekening onder toeziend oog van Danu ingelijst. Nu nog even een afspraak met Natasja maken wanneer ik hem kom halen want ik heb nog iets beloofd wink


Dani watching Ratatouille on Netflix

<< Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 Volgende >>

Content Management Powered by CuteNews

 
 

Het is niet toegestaan om zonder toestemming teksten en foto's te kopiëren en/of te gebruiken. © G. Dik

Made by
Iegje Design © 2012
Irene Willeboordse

 
Vecchia Amore