Contact  |     
 
 


Markt

Het is altijd leuk om in Frankrijk naar de markt te gaan. Je komt er ogen te kort met al het lekkers en moois!
Peekabo


Collioure

Woensdag 7 september zijn we naar Collioure geweest. Tijdens ons bezoek heb ik zoveel foto's gemaakt dat het onmogelijk is om ze hier allemaal te plaatsen. Ik heb daarom een aantal geselecteerd om jullie te laten zien hoe mooi het er is.

Nu eerst een kleine uitleg over Collioure:

Dit vissersplaatsje in de inhammen van de Pyreneeën verwelkomt je en laat je kennis maken met zijn schilderachtige huizen, straatjes en de prachtige kust.

Gelegen in het uiterste zuiden van Frankrijk bevindt Collioure zich in het gebied wat Frans Catalonie wordt genoemd. Dit is de plek waar de Pyreneeën en de Middellandse zee zich samenvoegen.

Het kleurrijke Collioure is rond 1900 ontdekt door impressionisten Matisse en Derain, na een veelbewogen geschiedenis waarin zowel Grieken,Romeinen, Arabieren en de koningen van Mallorca een grote rol speelden. Het plaatsje is altijd nog zeer populair onder vele kunstenaars en volgens Matisse is de lucht nergens zo blauw als in Collioure.

Pays Catalan

Catalaanse landen (in het Catalaans Països Catalans) verwijzen naar het grondgebied van de Catalaanse cultuur en zo waar Catalaans wordt gesproken. Dit gebied is momenteel verdeeld tussen de Spanje, Andorra, Frankrijk en Italië. Sommige pro onafhankelijkheidsgroepen gebruiken om te wijzen het Catalaans nationalisme of Occitan een concept is van een enkele natie die alle gebieden waar de Catalaanse taal wordt gesproken zou omvatten. Op het logo van Pays Catalan staan ezeltjes. Hier op de boerderij bij de camping lopen er vijf waarvan ik er één heb gefotografeerd voor deze collage.

Zwemmen met Lycka

Omdat het 's avonds zo heerlijk rustig is op het strand ben ik nog even met Lycka de zee in gegaan. Toen Lycka net lekker aan het zwemmen was kwam er ineens een hele hoge golf. Even keek ze heel beteuterd maar herstelde hiervan gelukkig erg snel om vervolgens weer gewoon samen met mij de zee in te duiken. Nicole heeft ons erg mooi op de gevoelige plaat weten vast te leggen.


Na het zwemmen moet er worden gedoucht. Dit is niet echt een hobby van onze Lycka maar jammer genoeg wel noodzakelijk i.v.m. het zoute water.

Roze wolken

Het blijft echt prachtig om te zien die verschillende luchten tijdens een zonsondergang. Ik kan het dan ook niet laten om met de camera naar het strand te gaan en vanaf daar een aantal prachtige kiekjes te maken. Voor mij verveelt het echt nooit!

Port Sainte Marie de la Mer

Op 6 september ben ik wat later op de dag in mijn uppie een heel eind gaan wandelen.Tijdens deze wandeling van ongeveer 6 km langs het strand en de haven heb ik een aantal foto's met mijn telefoon gemaakt. Ik ben er zelf erg blij mee...BBQ

's Avonds hebben we onder het genot van een wijntje, visje, vleesje en wifi met z'n allen gezellig gebarbequed, daarvan heeft Nicole een collage gemaakt.


Zand en zon

Vandaag was er een bijzonder natuurverschijnsel dat hier nog zelden voorkomt. Een hele harde wind met aan de ene kant een strak blauwe lucht en aan de andere kant optrekkend zand richting de zon....
Prachtig om te zien maar we hebben nu wel een grijze caravan en een pak bladeren waar onze Lycka een lekker mandje van heeft gemaakt.

SUPER U

Lekker hoor die toetjes van de SUPER U smile

Rhana and me


Camping Le Palais de la Mer

Camping Le Palais de la Mer is een zeer nette en schaduwrijke camping. Je staat er midden tussen de olijfbomen en oleanders en de afstand naar zee is kruipend te doen zou ik bijna zeggen. We genieten van de natuur en elkaar! Om jullie een indruk te geven van de camping heb ik een collage gemaakt van de receptie, het zwembad en het splinternieuwe sanitair gebouw (2016).

Etang de Leucate

Op de terugweg kwamen we langs Etang de Leucate. Een lagune waarvan het gebied ongeveer 5400 ha is. Het bestaat uit twee bekkens en is gescheiden van het Middellandse-Zeegebied door een smalle kust en heeft zoetwater.De lagune wordt geopend op de Golf du Lyon, uitgerust met deuren die worden beheerd volgens de seizoenen en de migratie van vissen.

Uiteraard konden we het niet laten om een kilo Huitres (oesters) te kopen. Voor mij geen straf om ze allemaal alleen op te mogen eten smile

Cap Leucate

Op zondag 4 september zijn we met z'n viertjes naar de kliffen van Leucate geweest. Het was er zoals te zien is op de foto's erg mooi. Omdat het zo warm was zijn we voor de Cairntjes (die er overigens nog lang niet zat van waren) na een half uurtje weer verder gereden.


De Phare du Cap Leucate is een vuurtoren met een hoogte van 19,4 meter. Hij is in 1950 gebouwd en in 1951 in gebruik genomen. Ondanks dat het licht op de vuurtoren automatisch wordt geregeld, is de vuurtoren wel bemand.Goodnight

Omdat de luchten hier zo ongelooflijk mooi zijn doen we er nog ééntje smile

Forteresse de Salses

Het Fort van Salses is een fort in de Franse gemeente Salses-le-Château. Het werd gebouwd in de periode 1497-1502 in het Vorstendom Catalonië door de Spaanse koning Ferdinand II van Aragon en Isabella I van Castilië. De vesting bewaakte de toegang tot Spanje.Het is een beschermd monument sinds 1886. Samen met Nicole heb ik het fort bezocht. De mannen en Cairntjes bleven samen op de camping.Rhaantje 7 jaar!

Hieperdepiep Hoera! Op 3 september is Rhana 7 jaar geworden. Uiteraard hebben we dat een klein beetje gevierd. Voor Rhaantje waren er cadeautjes en voor ons koffie met "gebak".Wat een verwennerij smile

Shake it out baby!

Cairntjes in de Middelandse zee
LyckaDolce

RhanaHugo

GucciHugo maakt kennis met de zee....

Na ons bezoekje aan de orgelpijpen zijn we met de Cairntjes gaan zwemmen. Om het zwemmen in zee zo fijn mogelijk te maken ben ik met vier Cairntjes op de arm voorzichtig de zee in gelopen. Rhana is als ze de zee alleen al ruikt niet meer te stuiten, die ging daarom uiteraard op eigen gelegenheid. Nicole heeft de prachtige foto's van ons gemaakt!

Hugo vond het zoals je kunt zien op deze foto allemaal nog erg spannend smile<< Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 Volgende >>

Content Management Powered by CuteNews

 
 

Het is niet toegestaan om zonder toestemming teksten en foto's te kopiëren en/of te gebruiken. © G. Dik

Made by
Iegje Design © 2012
Irene Willeboordse

 
Vecchia Amore