Contact  |     
 

Wie zijn wij


Wij zijn Johan en Gerda Dik en wonen samen met onze Cairn Terriers in Appingedam. Graag willen we jullie op de hoogte houden van onze belevenissen met de Cairns. We heten jullie dan ook van harte welkom op onze website “Vecchia Amore” dat letterlijk in het Italiaans  “Oude Liefde” betekent. Heel toepasselijk voor ons vanwege onze grote liefde voor Italië. De woorden “Vecchia Amore”  lopen in vele opzichten als een rode draad door ons leven…….

Hoe alles begon:

Na het zien van een aantal foto’s van de West Highland White -en de Cairn Terrier waren we helemaal verkocht aan deze kleine ondeugden. We zijn er een soort studie van gaan maken en hebben avonden zitten lezen in allerlei hondenboeken, tijdschriften etc. In oktober 1996  was het dan eindelijk zo ver. 's Morgens lag de zaterdag editie van “de Telegraaf” op de deurmat en ja hoor, er stond een nestje Westies in. Na een kort telefoongesprek reden we 's middags richting Dedemsvaart. Om op te vreten waren ze die kleine witte bolletjes wol. En na een bezoekje van ongeveer 2 uur kwamen we natuurlijk met zo’n klein wit pupje thuis. Een naam hadden we nog niet bedacht, het ging ook allemaal zo snel ineens. Dus dat werd puzzelen met de voornamen boekjes. Na lang dubben en denken hebben we besloten om haar Demi te noemen. Demi  is vernoemd naar actrice Demi Moore. Maar haar naam betekende ook: Aarde godin. Nou dat was ze zeker, wat kon die in de tuin graven zeg!

Aangezien het aanschaffen van een hondje uit de krant ons niet zo goed bevallen was hebben we later besloten om een Cairn pup via de puppybemiddeling van de NCTC  te zoeken. Je werd toen nog doorverwezen via een antwoordapparaat dat je vertelde waar een nestje was geboren en wat er nog beschikbaar was. Wij wilden een teefje, dus werden we doorverwezen naar een fokker in Duiven. Weer een eind rijden, maar als je echt iets wilt heb je het er graag voor over! Op 9 december zijn we voor het eerst gaan kijken en natuurlijk waren we weer helemaal verkocht aan die kleine pups van bijna 4 weken jong. Ruim 4 weken later was ons “gezinnetje” compleet en had Demi een speelkameraadje genaamd Chelsea…….. Chelsea was vernoemd naar de voetbalclub. En een voetbalfreak was ze zeker. Ze lag tijdens Studio Sport altijd bij Johan op schoot de bal te volgen.

Jaren hebben we van ze genoten, ze gingen bijna overal mee naar toe. Maar helaas hebben we in 2009 afscheid van Chelsea moeten nemen. Demi bleef alleen achter en dat deed zowel haar en ons heel veel verdriet. Daarom hebben we kort na Chelsea’s overlijden besloten om een nieuw maatje voor haar te zoeken. En zo kwam Rhana gezellig bij ons wonen en was ons klavertje vier weer compleet.

We kwamen er al snel achter dat het leeftijdsverschil van bijna 13 jaar wel erg groot was. Rhana werd geremd in haar jong zijn en Demi werd af en toe gek van haar omdat ze de nodige rust niet kreeg. Daarom hebben we voor beide dames de knoop doorgehakt en er een speelkameraadje voor Rhana bij gezocht. Zo kreeg Demi haar rust en kon Rhana haar energie lekker kwijt. In november 2010 kwam Lycka dus de roedel versterken. We hadden het niet beter kunnen doen. Het was tussen Rhana en Lycka liefde op het eerste gezicht. Met  Demi en Lycka verliep het eerst wat stroef, maar dat hadden we gelukkig ingecalculeerd. Demi moest namelijk voor de derde keer haar plekje als oudste afstaan. Vanaf februari  2011 ging de gezondheid van Demi hard achteruit. Wel genoot ze nog zichtbaar van het voorseizoen op de camping waar we ieder weekend naar toe gingen.  Op 11 juli 2011 hebben we helaas ook afscheid van Demi  moeten nemen. Iets wat voor ons en de Cairntjes erg zwaar viel. Gelukkig hebben Rhana en Lycka op een hele speciale manier afscheid van haar kunnen nemen….


Demi & Chelsea
Twee “Oude Liefdes” die voor altijd in ons hart zullen blijven.

 
 

Het is niet toegestaan om zonder toestemming teksten en foto's te kopiëren en/of te gebruiken. © G. Dik

Made by
Iegje Design © 2012
Irene Willeboordse

 
Vecchia Amore